Over Klank ...

"In het Begin was er het Woord of de Klank"

Veel Heilige Geschriften beginnen zo. Denk maar aan de klank Ohm uit India, het woord van god in de bijbel, of de muziek der sferen van Plato. In de wetenschap wordt het begin van het Universum omschreven als de Grote Knal, de Oerknal. Deze Oerklank doortrilt nog altijd het Universum!

Muziek is zo oud als de mensheid, en misschien wel ouder. Er zijn fluitjes en trommels teruggevonden die meer dan 80.000 jaar oud zijn. Van drumcirkels is aangetoond dat ze een positieve invloed hebben op de hartfunctie, frequenties van de hersenen en de werking van de organen. De combinatie van drums en hoge fluitjes brengt mensen snel in trance, een staat waarin we toegang hebben tot informatie die in ons verborgen ligt en die we met ons gewoon dagelijks bewustzijn niet kunnen bereiken. Daarom maak ik graag gebruik van trancereizen om je te helpen om mogelijkheden in jezelf te ontsluiten die je een geheel nieuw perspectief kunnen bieden.

Vanwege de enorm krachtige werking van Klank gebruik ik tijdens activiteiten, bijeenkomsten en conculten muziek, drum, bel, ratels, zang, vocalisaties en klankmeditaties.